The Refectory

“Nulla  sarebbe  più faticoso  che   mangiare  e  bere  se  Dio, oltre  che  una  necessità, non  ne  avesse  fatto  un  piacere.”                                                                                                                                                                   (Voltaire)

FIRST

Penne all’Arrabbiata

Garlic, chilli, basil, extra virgin olive oil, tomato, durum wheat semolina

Tagliatelle with mushrooms

Red pepper, onion, parsley, extra virgin olive oil, bacon, mixed mushrooms or asparagus, cherry tomatoes, egg pasta.

Orecchiette with broccoli

Garlic, red pepper, broccoli, extra virgin olive oil, durum wheat semolina.

Spaghetti all’amatriciana

Onion, chili, bacon, extra virgin olive oil, tomato, pasta of durum wheat.

Pennette alla norcina

Garlic, chilli peppers, sausage, extra virgin olive oil, wheat, durum wheat semolina.

Strangozzi alla spoletina

Garlic, parsley, pepper, extra virgin olive oil, tomato, Strangozzi (wheat flour, water, salt).

Lasagna with meat sauce

Bechamel sauce (flour, butter, milk), mozzarella, parmesan, meat sauce, pasta with egg. Meat sauce: onion, celery, carrot, extra virgin olive oil, ground beef, tomato.

Lasagna with vegetables

Extra virgin olive oil, sausage, onions, mushrooms or artichokes, white sauce, mozzarella, parmesan, pasta with egg.

Mezze penne alla vodka

Extra virgin olive oil, red pepper, onion, bacon, vodka, tomato, wheat, durum wheat semolina.

Farfalle with vegetables

Extra virgin olive oil, onion, bacon or sausage, vegetables vary according to season and can be Zucchini, artichokes, peas, broad beans, durum wheat semolina.

Trofie radicchio and speck

Extra virgin olive oil, red pepper, onion, bacon, radishes, cream, Trofie (wheat flour, water and salt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RISOTTO

 

With mushrooms

 

Extra virgin olive oil, garlic, chilli, parsley, onion, carrot, celery, mixed mushrooms, parmesan cheese, vegetable broth, butter, rice.

With lemon

Olive oil, onion, lemon, butter, cream, vegetable broth, parmesan cheese.

 

Al radicchio

 

Extra virgin olive oil, onion, bacon, radishes, cream, vegetable broth, parmesan cheese.

 

Butternut squash and porcini mushrooms

 

Extra virgin olive oil, onion, parsley, pumpkin, mushrooms, butter, cream, vegetable broth, parmesan cheese.

 

With asparagus

 

Extra virgin olive oil, onion, asparagus, butter, grana padano, cream, vegetable broth,

 

Cream of pumpkin soup

 

Olive oil, onion, potato, parsley, cream, vegetable broth,

 

Vegetable soup

 

Extra virgin olive oil, carrots, onion, potato, tomato, peas, green beans, baked beans, Swiss chard, celery.

 

Beef broth

 

Celery, carrots, onion, tomato, beef muscle.

 

The types of “pastamay vary:

 

Spinach and ricotta ravioli

 

(Parmesan, eggs, ricotta cheese, spinach, wheat flour)

 

Tortellini with meat

 

(carrot, onion, celery, parmesan cheese, eggs, meats, wheat flour.

Potato gnocchi:

 

Eggs, wheat flour, potatoes.

SECONDI

Straccetti all’aceto balsamico

Olio extra vergine di oliva, aglio, aceto balsamico, rucola, scaglie di parmigiano, fesa di vitello,

Tagliata ai ferri

Al rosmarino:

Olio extra vergine di oliva, rosmarino, mix di pepe, glassa di aceto balsamico, scamone di vitello rosé

Alla rucola:

Olio extra vergine di oliva, rucola, scaglie di parmigiano, glassa di aceto balsamico, rucola, scamone di vitello rosé.

Arrosto di vitello

Olio extra vergine di oliva, aglio, rosmarino, salvia, alloro, finocchio, vino (può contenere solfiti), fesa di vitello.

Brasato

Olio extra vergine di oliva, carote, cipolla, alloro, bacche di ginepro, vino, sedano, fesa di vitello.

Arrosto misto

Carni miste: pollo, agnello, maiale o altro condite con aromi, olio extra vergine di oliva, rosmarino, aglio, finocchio, salvia, vino.

Arrosto di tacchino farcito

Olio extra vergine di oliva, aglio, parmigiano, uova, sedano, carote, cipolla, carne macinata(maiale-vitello) fesa di tacchino.

Pancetta di maialino in porchetta

Olio extra vergine di oliva, aromi misti rosmarino finocchio aglio salvia, vino, pancetta di maialino.

 

Arista di maiale

All’arancia:

Olio extra vergine di oliva, rosmarino, aglio, finocchio, zucchero, bacche di ginepro, arance, brodo vegetale, farina di grano tenero.

Al latte:

Olio extra vergine di oliva, cipolla, carota, alloro, sedano, latte, farina di grano tenero.

Bocconcini di pollo al forno

Impanati: Olio extra vergine di oliva, uovo, pane grattugiato, pollo.

Con pancetta: Olio extra vergine di oliva, pancetta, aromi: rosmarino, aglio, salvia, pollo.

 

DOLCI DESSERT

Panna cotta

Zucchero, colla di pesce, rum, latte, panna.

Condimento: frutti di bosco; cioccolato; caramello.

Crema catalana

Zucchero, uova, farina, latte, vaniglia, zucchero di canna.

Crostate

Pasta frolla ( farina, burro, uova) marmellata;

Pasta frolla , ricotta, pinoli.

Pasta frolla, crema ( uova, latte farina)

Tozzetti

Uova, farina, burro, nocciole, zucchero.

Pinguino

Uova, farina, latte, burro, zucchero, cioccolato;

Farcitura: panna, nutella.

Torta all’arancia

Farina, uova, burro, latte, arance.

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Via Santa Tecla Palazzo di Assisi, Perugia (ITALY)

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